Aflevering 1: Londen - Weymouth

In deze aflevering trekken we door Groot-Brittannië waar miljoenen soldaten zich voorbereiden op D-Day. We vertrekken uit Londen en stappen langs stadjes als Guildford en Droxford. Door de bossen van The New Forest komen we aan in Weymouth, aan de Engelse zuidkust. Hier zullen we inschepen en richting Normandische kust varen.
++ NAAR AFLEVERING 1

Aflevering 2: Omaha beach - Parijs

In deze aflevering trekken we door Frankrijk. In het kielzog van de Amerikanen landen we op Omaha Beach, aan de Normandische kust. We stappen naar het stadje Saint Lô, een belangrijk verkeersknooppunt dat pas na 6 weken strijd kon worden ingenomen. Van hieruit trekken we naar Chambois, waar heel wat Duitse troepen ingesloten raakten. Daarna ligt de weg naar Parijs open.
++ NAAR AFLEVERING 2

Aflevering 3: Reims - Bastogne

In deze aflevering verlaten we Frankrijk. Vanuit Reims reizen we met de trein naar Luxemburg. Van hieruit probeert de Amerikaanse generaal George Patton het Duitse Ardennenoffensief te stoppen. We volgen Patton door de bossen en stappen België binnen, richting Bastogne, waar duizenden soldaten omsingeld zijn.
++ NAAR AFLEVERING 3

Aflevering 4: Bastogne - Remagen

In deze aflevering verlaten we België via de Oostkantons. We steken de Duitse grens over en bereiken Aken, de eerste stad die de Amerikanen in Duitsland kunnen innemen. We stappen door het Hürtgenwald, waar vijf maanden lang om gevochten werd en we bereiken Remagen, aan de oevers van de Rijn. ++ NAAR AFLEVERING 4

Aflevering 5: Remagen - Torgau aan de Elbe

In deze aflevering komt een einde aan onze Amerikaanse bevrijdingsroute. We zijn de Rijn overgestoken en komen aan in Frankfurt. Via Weimar en het concentratiekamp van Buchenwald trekken we naar Torgau aan de Elbe. Hier kunnen de Amerikanen voor het eerst contact maken met het Sovjet leger dat vanuit het Oosten is opgerukt.
++ NAAR AFLEVERING 5

Aflevering 6: Stalingrad - Kursk

In deze aflevering vertrekken we uit Stalingrad dat tegenwoordig Volvograd heet. We steken de rivier de Don over en komen aan in Rossosj, hier hadden de Italianen die met de Duitsers meevochten hun hoofdkwartier. Daarna trekken we verder naar Kursk, waar de grootste tankslag uit de geschiedenis werd uitgevochten.
++ NAAR AFLEVERING 6

Aflevering 7: Soemi - Zjitomyr

We zijn aangekomen in Oekraïne. We vertrekken uit Soemi en steken de Dnjepr over. Via de hoofdstad Kiev trekken we naar de felbevochten slagvelden rond Zjitomyr.
++ NAAR AFLEVERING 7

Aflevering 8: Lyaskavichi - Treblinka

In deze aflevering trekken we door Wit-Rusland. Vanuit het dorpje Lyaskavichi trekken we door moerasgebied naar Pinsk. In Brest steken we de grens over met Polen. We eindigen onze tocht in Treblinka, waar één van de grootste Duitse vernietigingskampen stond.
++ NAAR AFLEVERING 8

Aflevering 9: Polen

We zijn aangekomen in Polen. We steken de Vistula-rivier over en komen aan in Warschau. Via Lodz en Poznan trekken we tot aan de Oder, de grens met Duitsland.
++ NAAR AFLEVERING 9

Aflevering 10: naar Berlijn

In deze aflevering steken we de Oder over en komen we aan in Duitsland. Via Reitwein trekken we over de hoogte van Seelow naar het hart van Europa: Berlijn.
++ NAAR AFLEVERING 10